Wat betekend Vaulted?

Bekijk op deze pagina wat Vaulted precies betekend en hoe je nog aan Vaulted Funko Pop’s kunt komen.

Je wordt ineens wakker en ontdekt dat die ene Funko Pop waar je al een lange tijd naar op zoek bent is toegevoegd aan “The Vault”. Maar wat is die Funko Vault nu precies?

Om het heel kort en simpel te houden is het gewoon een Funko lijst met items die niet meer worden geproduceerd. Betekent dit dat je er nu nooit meer een zult krijgen? Nee, natuurlijk niet! Maar omdat Funko de laatste jaren vrij creatief is geweest door nieuwe personages uit bijvoorbeeld Toy Story uit te brengen en enkele van de nog populairdere Star Wars Pops maar dan simpelweg met een andere box of een kleine aanpassing! Nu heb jij nog steeds kans op een vaulted Pop! Maar dan wel met een ander doosje….

De wat oudere exclusievere Pops zijn vaak ook niet meer verkrijgbaar, deze gaan niet echt “the vault” in, maar worden simpel weg niet meer geproduceerd. Ze zijn meestal dan ook niet heel exclusief meer als ze in productie mee blijven draaien natuurlijk. Denk aan de Europese exclusives met de zilveren sticker, Hot Topics exclusives, Comic Con exclusives, etc.

Moet je nu in paniek raken en alle Pops snel kopen die nu in “The Vault” zitten? Natuurlijk niet, veel hiervan waren hoe dan ook niet echt populair en dat heeft er misschien ook toe geleid dat ze juist nu vaulted zijn. Dit geeft je alleen een beter idee van wat nu officieel niet langer in productie is.

Misschien komt er meer bij “The Vault” omdat er verschillende lijnen zijn, zoals de oudere Pop! Rotsen, die nog niet helemaal in “The Vault” zijn. We kunnen niet wachten om te zien wat er in de komende paar jaar zal terugkeren als gevolg van fanverzoeken van Funko.

Van sommige series zitten er maar een paar in de Vault en er kan heel veel terug komen als er meer verzoekjes komen van fans. Maar mag jij een Funko in bezit hebben die in de Vault is gegaan dan heb je een grote kans dat de waarde van je Pop redelijk zal stijgen!